Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Γενικά για το Beach Volley







 



Η ονομασία του αθλήματος αυτού, σίγουρα σε παραπέμπει σε ένα άθλημα που μπορείς να ασχοληθείς μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή είναι, όμως μία λανθασμένη άποψη, αφού οι προπονήσεις γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.




Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι-γήπεδα που σου δίνουν τη δυνατότητα να προπονήσε όλο το χρόνο. Σε πολλές πόλεις, μάλιστα, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα κλειστού τύπου για το Beach Volley. ΄Τα κτήρια είναι συνήθως στο μέγεθος ενός κτηρίου για γήπεδο Volley, μόνο που το γήπεδο είναι γεμάτο με άμμο. Έτσι, ακόμα και σε χώρες που ο καιρός δεν σου επιτρέπει να παίζεις σε ανοιχτό χώρο, όπως κανονικά ορίζει το άθλημα, σου δίνεται το δικαίωμα να γνωρίσεις και να αγαπήσεις αυτό το άθλημα. 


Όμως για να σου δοθεί αυτό το δικαίωμα, πρέπει η χώρα ή η πόλη στην οποία ζήσεις να σου παραχωρήσει ένα τέτοιο χώρο και να τον διαμορφώσεις όπως ακριβώς εσύ θες. Επειδή το χρηματικό ποσό για μία τέτοια επένδυση, είναι τεράστιο, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί από ένα άτομο ή από μία ομάδα ατόμων που προσπαθούν να γνωστοποιήσουν το άθλημα αυτό, αλλά και να δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους με ταλέντο, να φτάσουν σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτό το άθλημα. Η άμμος που κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλα αυτά τα γήπεδα, αφού δεν βρίσκονται σε περιβάλλον που να είναι στη θάλασσα, είναι αυτή που έχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία αποτελείται από πολύ καλής ποιότητας ιδιαίτερα ψιλού γαλαζία. Η συγκεκριμένη άμμος είναι φιλική στο σώμα λόγω της λεπτότητάς της και επιτρέπει στους αθλητές Beach Volley να προπονούνται με τη χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Ένα τέτοιο γήπεδο στην Ελλάδα, είναι το OAKA Indoor Beach Volley, στην Αθήνα. Όμως δεν είναι άδικο αυτές οι εγκαταστάσεις να μην υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας; Ή τουλάχιστον σε αυτές που υπάρχουν εξειδικευμένοι ομοσπονδιακοί προπονητές; Είναι κρίμα πολλά ταλέντα του Volley να μην τους δίνεται το δικαίωμα να διαπρέψουν και στο Beach Volley. 


Το πιο άσχημο από όλα είναι να δίνουμε περισσότερη αξία σε κάποια αθλήματα, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζουμε κάποια άλλα, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ανάρτηση.



*Οι δύο πρώτες εικόνες πάρθηκαν από: 1.www.veggasport.gr 2.www.oakabeachvolley.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου